Πληροφορίες


logoΤο ECOCITY είναι ένας Εθελοντικός Οργανισμός, που έχει προσανατολισμό στο Αστικό Περιβάλλον και στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων των μεγάλων ελληνικών πόλεων για την μείωση της Ρύπανσης και την Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.

Το έργο του στη διάρκεια της τετραετούς λειτουργίας του είναι μεγάλο και έχει αγκαλιαστεί από αξιόλογα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικούς Οργανισμούς.

Τα ετήσια Προγράμματα που υλοποιεί στηρίζονται στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του περιβαλλοντικού χαρακτήρα των νέων και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το πρόγραμμα ECOMOBILITY που υλοποιείται κάθε χρόνο σε 28 πόλεις της χώρας με τη συμμετοχή ομάδων μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου.

Επίσης διοργανώνει τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για Επιστήμονες, Οργανισμούς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Επιχειρήσεις και Τοπική Αυτοδιοίκηση. O θεσμός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία τα τρία συνεχόμενα έτη που υλοποιείται και η Τελετή Βράβευσης πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στην Αθήνα, με την παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, Βουλευτών και προσωπικοτήτων του Επιστημονικού και του Επιχειρηματικού χώρου.

Επισκεφθείτε το site του ecocity πατώντας εδώ